Het gemak van een kokend water kraan

Kokend water direct uit de keukenkraan, u ervaart dagelijks gemak. U wilt snel een kopje thee zetten of tomaten ontvellen, groenten blancheren of voorwerpen steriliseren: het was nog nooit zo eenvoudig dankzij de kokend water kraan. Het innovatieve systeem houdt minstens 3 liter water continu op 100 graden Celsius. Het kokend water is direct klaar voor gebruik.

Moderne oplossing voor elke keuken

De kokend water kraan is een Nederlandse uitvinding, en daar zijn we trots op. In het begin van de jaren 70 ontwikkelde het bedrijf Quooker een apparaat waar direct kokend water uit kwam. 45 jaar later is deze kraan te vinden in 1 op de 5 huishoudens.

De kokend water kraan is energiezuinig en veilig in gebruik. Een omvallende waterkoker, verbranden aan de fluitketel of lang wachten tot het water in een pan kookt, het behoort allemaal tot de verleden tijd. Deze kraan is een innovatieve oplossing die moeiteloos is in te bouwen in elke keuken. Dankzij het moderne ontwerp past de kraan perfect binnen de moderne, klassieke of landelijke keukeninrichting.

Besparing op energie en water

Van alle keukenapparatuur is de waterkoker de grootste energieverbruiker. Staat de waterkoker 3 minuten aan, dan kost het per keer 2,2 cent. Reken hier het energie- en waterverbruik voor het koken van eieren, rijst en pasta bij op, maar ook andere handelingen waar kokend water voor nodig is, en het gemiddeld huishouden komt al snel boven de 10 cent per dag uit.

De kokend water kranen gaan efficiënt met energie en water om. Het reservoir van Quooker heeft een stand-by verbruik van gemiddeld 10 watt. Omgerekend komt dit uit op gemiddeld 5 cent per dag. Het Floww reservoir heeft een stand-by verbruik van 20 watt, met een vermogen van 1000 tot 1500 watt gaat dit reservoir bij gebruik zeer zuinig om met energie. Ook de opwarmtijd speelt een rol, die varieert van 10 minuten tot 20 minuten. Naast Quooker en Floww weten ook merken als Easy Comfort, Grohe en Franke de beste kranen en boilers/reservoirs op de markt te brengen.

Design mengkraan of kokend water kraan

Het systeem werkt met een boiler of reservoir en speciale kraan. Afhankelijk van het merk is de kokend water kraan in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De mengkraan levert koud, warm en kokendheet water. De kokend water kraan levert alleen kokendheet water, het is belangrijk hier onderscheid in te maken. Quooker heeft de Nordic Twintaps in het assortiment, een kokend water kraan en mengkraan die beiden uitgevoerd zijn in hetzelfde design.

Kokend water kranen zijn ontworpen met rechte of ronde uitloop, er is een keuze in chroom, steel en rvs. Er is rekening gehouden met maximale beveiliging. De speciale kraan beschikt over een kindveilige bediening door middel van een druk-draai of draai-trek bedieningssysteem. De dubbelwandige uitloop voorkomt verbranding bij aanraking van de kraan.

De Quooker kraan is uitgerust met een rode lichtring, die waarschuwt bij het tappen van kokend water. Andere merken hebben een led indicatie aangebracht, waardoor de gebruiker veilig kan werken. De kranen verschillen in design, bediening en afwerking maar doen allemaal hetzelfde, het leveren van water op een temperatuur van 100 graden Celsius.

Reservoir of boiler die bij uw situatie past

Geen enkel huishouden is hetzelfde, daarom is er een ruime keus in reservoir of boilers ten behoeve van de kokend water kraan. De inhoud bedraagt tussen de 3 en 10 liter, ieder merk heeft zijn eigen specificaties. De boiler rekent af met lang wachten op kokend water. Verspilling van drinkwater is niet langer van toepassing, de kokend water kraan is de kraan van de toekomst. Een set wordt geleverd compleet met kokend water kraan, boiler of reservoir, eventueel filter en installatieset.

Klantenservice